2010-09-27 13:18:19• hírek • Szatmar.ro

Menedzser nélkül marad a város?

A kormány megszorító intézkedései következtében Ioan Litan, Szatmárnémeti városmenedzsere úgy döntött, nem folytatja tovább közalkalmazotti tisztségét.

Másfél évvel a városmenedzseri állás betöltése után úgy tűnik, a megyeközpont elbúcsúzhat ettől a funkciótól. Litan, az eddigi menedzser hosszas mérlegelés után úgy döntött, lemond tisztségéről és október elsejétől csatlakozik a nyugdíjasok köréhez. A vezető portálunknak elmondta, 2009-ben nyugdíjban és fizetésben is részesült, decemberben azonban döntés elé állították, vagy egyiket, vagy a másikat kapja a továbbiakban is. Ekkor úgy döntött, megmarad a tisztségénél, azonban az újabb megszorítások után jelenleg már nem látja ennek értelmét. Minimálissá vált ugyanis a különbség a fizetése és a lehetséges nyugdíja között, így tehát immár a pihenést választotta. Litan elmondta azonban azt is, hogy nem csak anyagi oka van a visszavonulásának. Nemrégiben ugyanis fia révén nagyapa lett, majd augusztusban lányának is gyermeke született. Így tehát van mi kitöltse nyugdíjas éveit.

A jelenlegi gazdasági helyzetben egyébként is eléggé megromlott a közalkalmazottak közötti viszony, a hangulat nem a legjobb és bár a leépítés úgy tűnik Szatmárnémeti önkormányzatának alkalmazottait nem érinti, nem lett volna tisztességes részemről továbbra is betöltenem ezt a funkciót, hiszen egy elég jó választási lehetőség áll rendelkezésemre - mondta Litan, hozzátéve, hogy így más szakembernek is lehetősége nyílhat arra, hogy feljebb lépjen a ranglétrán.

Ilyés Gyula, a város polgármestere az üggyel kapcsolatban elmondta, azzal, hogy Litan Ioan tisztségéből visszalép, a megyeközpont városmenedzser nélkül marad, mivel az állások be vannak fagyasztva, így nem alkalmazhatnak újabb személyt a tisztség betöltésére.

Litannak része volt Szatmárnémeti útjainak rehabilitációjában, s amint elmondta, úgy érzi megtett mindent, ami tőle telt annak érdekében, hogy a megyeszékhely fejlődjön. A város északi és déli részét felújító cégekkel négy évre szóló szerződéseket kötöttünk, amelyek garanciát kell jelentsenek a munkálatokra, így ideje visszalépnem - zárta mondandóját a városmenedzser.


Litannak a város modernizálásában volt feladata
Litannak a város modernizálásában volt feladata


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: